Want your
own Fotopage?








 
Siti's FotoPage

By: Siti Juliana

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 16-Oct-2008 02:16 Email | Share | Bookmark
Homemade Aiskrim Coklat

Homemade Aiskrim coklat
sedia untuk dimakan
Coklat Syrup..
Nikmatilah gambar aiskrim coklat yg aku buat untuk potluck raya Sabtu ni kat umah ezwan.Satu lagi perasa Strawberi. Aku tak mo letak lg gambar..Isnin ni InsyaAllah aku letak..sbb baru buat semlm..baru bekukan je..tak letak aksesori lg..
Dibuat atas permintaan ramai..heheh...
AIskrim ni mmg mengancam..mcm org nye yg buat..ahaks..
Senang je nak buat aiskrim ni..Aku carik kat internet..then, ubah sket bg sedap dan nikmat untuk dinikmati. Anda bolehla cuba resepi yg aku buat ni.

Aiskrim Coklat de la Costa Rica

Attributes :
2 1/2 cwn Creamer coffemate ( i punya cap Tesco)
2 cwn susu UHT perisa coklat ( i guna susu tepung baby, then bancuh)
1/2 cwn gula halus

Process :
1. Blender sumer attributes kat atas tu.
2. Then, masukkan dalam freezer.
3. Biarkan selama 6 jam kot, or sampai nak beku, then keluarkan dan blender lagi. Tujuannya nak bagi aiskrim tu jadi smooth and silky.
4. Freeze kan kembali. Sampai jadi aiskrim.
5. Bila dah beku, tabur la coklat rice ke, kacang ke, coklat syrup ke...Ikut kreativiti anda.

Selamat mencuba ye kawan-kawan..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net